Výškařka Sajdoková potvrdila extratřídu, překonala 190 cm

Třinecká výškařka Bára Sajdoková překonala před nedávnem poprvé v kariéře hranici 190 centimetrů. Osmnáctiletá atletka by se tímto výkonem kvalifikovala i na ženské ME v Paříži, pokud by nebylo zrušené.

Výškařka Bára Sajdoková se raduje z nového osobního rekordu, který má hodnotu 190 centimetrů. Foto: archiv oddílu

„Je to škoda, ale i tak mám obrovskou radost. Výkon 190 cm je brána jako vstup do světa dospělých výškařek,“ těšilo Sajdokovou.

„Výkon 190 cm je brána jako vstup do světa dospělých výškařek.“ Třinecká výškařka Bára Sajdoková

Výbornou formu měla už na jaře, skočila i 188. „Měla jsem strach, že se nevrátím po karanténě na úroveň výkonů v hale, a stalo se tohle. Překvapilo mě to, nepočítala jsem s takovým skokem,“ pokračovala třinecká atletka, která se v hale několikrát marně pokoušela o 190. „Zlomilo se to, ani pořádně nevím jak. Ještě mi to nedochází,“ dodala.

Sajdoková si před sezonou stanovuje roční cíle a letos chtěla pokořit právě 190. „Budu se ale snažit dál. Skok to nebyl perfektní a podle mých představ. Našla bych na něm chyby. Ještě by to mohlo jít rozhodně výše,“ dodala.

Dobrou formu by pak ráda prodala na MS do 19 let, které mělo být vrcholem její letošní sezony. Stále žije v naději, že se uskuteční. „Je odložené na neurčito, ale spekuluje se, že by mohlo být na podzim,“ upřesnila. „Úplně si nejsem jistá, na co by 190 mohlo stačit. Ale rozhodně nebudu bez šance na medaili. Reálná je,“ uzavřela Bára Sajdoková.

Další zprávy z regionu