Vzpěrači začali soutěže druhé ligy mužů a žen na výbornou

Třinečtí vzpěrači obsadili v úvodním kole druhé ligy v soutěži družstev moravské části druhé místo. Tým táhl Jakub Gorný, který předvedl nejlepší výkon ze všech závodníků. V trhu zvedl 140 kilogramů a v nadhozu přidal 170 kilogramů.

Třinecké družstvo mužů pod vedením Jana Cymorka. Foto: archiv oddílu

Skvěle si vedly i ženy. Přestože třinecké družstvo tvoří teenagarky, přičemž nejmladší Radce Klabalové je pouze patnáct let, tak skončily v úvodním kole druhé ligy žen v konkurenci osmi týmů třetí.

„Byla to pro všechny velká neznámá. Tím, že jsme celý rok nesoutěžili, tak nikdo nevěděl, v jaké formě jsou ostatní. Měli jsme také trochu problémy se složením družstev, ale v obou kategoriích jsme se dostali na bednu. Obstáli jsme.“Trenér Jan Cymorek

„Byla to pro všechny velká neznámá. Tím, že jsme celý rok nesoutěžili, tak nikdo nevěděl, v jaké formě jsou ostatní. Měli jsme také trochu problémy se složením družstev, ale v obou kategoriích jsme se dostali na bednu. Obstáli jsme,“ těšilo třineckého trenéra Jana Cymorka.

Gorný s podobným výkonem, jakým získal v říjnu titul mistra ČR mezi muži, získal pro tým 335 sinclairových bodů (SCB). „Když zohledním, že šlo o první závody po delší době, tak jsem rád, jak jsem si vedl,“ uvedl Gorný, který před měsícem začal pracovat v Třineckých železárnách.

Uvědomoval si ale, že výkon mohl být lepší. „Na druhou stranu z pohledu sportovce nejsem spokojený, protože jsem se cítil dobře a činka se mi zvedala lehce. Oba platné pokusy jsem v trhu i nadhozu udělal napoprvé, proto mě štve, že jsem ještě nějaké kilogramy nepřidal. Nadějně vypadal druhý pokus v trhu (150 kg) i oba v nadhozu (180 a 181 kg). Ale je příjemné vědět, že jsem formu příliš neztratil. I když je pravda, že technicky bych si přál být dál,“ pokračoval.

Druhý nejlepší výsledek udělal z třineckých vzpěračů Radovan Klabal (trh 107 kg + nadhoz 133 kg, 281 SCB) a tým podržela i tradiční opora Radek Pavlosek (105 kg +140 kg, 273,3 SCB). Polovina družstva se skládala z juniorů a nejvíce zabodoval Matyáš Čmiel (103 kg + 115 kg, 273,6 SCB). Pátý byl v týmovém hodnocení Nikolas Ladomirjak (90 kg + 115 kg, 229 SCB) a šestý nováček v družstvu Jiří Turoň, který vzpírá necelý rok (78 kg + 98 kg, 208 SCB).

Všechny tři členky třineckého družstva žen patří věkem ještě mezi juniorky, ale jejich součet 530 sinclairových bodů (SCB) je výkon na úrovní prvoligových týmů. Nejlepší výkon podala osmnáctiletá Klára Klabalová (66 kg + 78 kg, 191 SCB). Stejně stará Barbora Švaňová jí zdatně sekundovala (53 kg + 75 kg, 178 SCB) a k úspěchu přispěla Radka Klabalová (48 kg + 62 kg, 161 SCB).

Další zprávy z regionu