Werek strávil Štědrý večer i v čínské restauraci

Ethan Werek přišel několikrát během hokejové kariéry o domácí atmosféru Vánoc. Letos by tomu nebylo jinak, protože Oceláři hrají od 26. do 31. prosince Spengler Cup v Davosu. Rodiče kanadského útočníka ale přiletí do Švýcarska.

Ethan Werek si v dětství užíval Vánoce s rodinou. Foto: archiv E. Wereka

„Uvidíme se 25. a plně doufám, že najdu nějaké krásné místo, kde bychom mohli povečeřet. Jsem nadšený, že dorazí. Několikrát slavili beze mě, protože jsme dostali v lize na Vánoce jen dva tři dny volna (obvykle 24. a 25. prosince). Se vším tím cestováním bylo pro mě těžké, abych se dostal domů a zase zpátky. V tyhle případy jsem obvykle míval ke štědrovečerní večeři čínské jídlo, protože jejich restaurace bývaly jediným místem, kde měli v tuhle dobu otevřeno,“ vysvětlil Werek.

„Několikrát slavili beze mě, protože jsme dostali v lize na Vánoce jen dva tři dny volna (obvykle 24. a 25. prosince). Se vším tím cestováním bylo pro mě těžké, abych se dostal domů a zase zpátky.“Ethan Werek

Právě jídlo, když je na Vánoce doma, si ohromně užívá. „Hlavním chodem je nadívaný krocan s bramborovou kaší a omáčkou. Na stole je i hodně uzených ryb, sýrů a samozřejmě nechybí dezerty. Osobně miluju tmavou čokoládu, takže si pochutnávám na čokoládovém dortu a různých koláčích. Moje babička také peče sušenky, takže je zobu celý den,“ popsal štědrovečerní tabuli.

Do příprav se doma moc nezapojuje. „Vaření mám rád, ale moje máma i babička obstarají v kuchyni všechnu práci. Mým hlavním úkolem je přinést víno a všechno potřebné do kuchyně a na stůl,“ pousmál se. Žádné speciální zvyky jeho rodina nedodržuje. „Pro nás je nejdůležitější, že se všichni sejdeme a že spolu strávíme úžasný čas u dobrého jídla. Probíráme novinky, vyprávíme si zážitky. Vánoce si vždy užívám a mám velkou radost, že v tomhle období za mnou rodiče přiletí,“ uzavřel Ethan Werek.

 

Další zprávy z regionu