Zápasníkům se vyplatila dřina na mistrovství ČR

Pětice třineckých zápasníků byla na mistrovství ČR mladších žáků a kadetů odměněna medailí za zvýšené úsilí, které do přípravy vložila. Jakub Casadio a Daniel Janošek dokonce získali titul.

Úspěšná výprava třineckých zápasníků na MČR v kadetech a mladších žácích. Foto: archiv oddílu

Adam Cieslar s Tomášem Trojkou našli přemožitele až ve finále. Patrik Sikora završil úspěch třineckého oddílu bronzovou medailí. „Překvapený ale nejsem. Kluci se do přípravy neskutečně zakousli, trénovali hodně. Viděl jsem, v jaké jsou formě, a proto jsem nějaké medaile čekal. Ještě je škoda, že chytl chřipku David Pastor, a proto nejel s námi. Myslím si, že by ve své váze utloukl také titul,“ uvedl trenér Libor Lipowski.

„Překvapený ale nejsem. Kluci se do přípravy neskutečně zakousli, trénovali hodně. Viděl jsem, v jaké jsou formě, a proto jsem nějaké medaile čekal.“Trenér třineckých zápasníků Libor Lipowski

Nejvíce vyzdvihl výkon Janoška, který triumfoval mezi kadety do 80 kilogramů. „Po řadě druhých a třetích míst se konečně dočkal. Už v semifinále porazil těžkého soupeře a také ve finále si vedl suverénně. Vyhrál na technickou převahu 8:0. To je rozdíl třídy. Nedivil bych, kdyby si tímto výkonem řekl o reprezentaci,“ řekl trenér. „Oba tituly byly přesvědčivé, ani Kuba Casadio (mladší žáci, do 31 kg) neměl problém,“ dodal.

Lipowski za největší překvapení označil Cieslara (mladší žáci do 70 kg). „Asi by si nikdo nevsadil, že se dostane až do finále. Vyhrál tři zápasy, vycházely mu těžké chvaty. Zastavil ho až mnohem zkušenější borec,“ pokračoval.

V silné konkurenci obstál na výbornou také Trojka (kadet, do 71 kg). „Přestože je teprve prvním rokem v kadetech, tak vyhrál po dobrých výkonech čtyři utkání a postoupil do finále. Za sebou nechal hodně borců a svedl pěknou rvačku i v boji o titul s šikovným českým reprezentantem. Prohrál s ním na body. Dopustil se nějakých chybiček a myslím si, že ho zařízli i rozhodčí. Ale výsledek je to i tak skvělý. Před pár týdny absolvoval i reprezentační soustředění, pořád se zlepšuje,“ těší Lipowského.

Velkou vůli podle jeho slov prokázal i Patrik Sikora (mladší žáci do 52 kg). „Chtěl moc vyhrát medaili a slavil úspěch se svým rvavým způsobem, kterým nahrazoval rezervy v technice. Prohrál jen v semifinále a utrhl medaili,“ dodal.

Třinec pořádá tuto sobotu mistrovství ČR mužů
Třinecký oddíl řecko-římského zápasu hostí v sobotu 29. února mužské mistrovství ČR. Soupeřit se bude od 13.00 v hale STaRS.

Bude se pro lepší přehlednost zápasit na jedné žíněnce. Inspirujeme se i z loňské organizace první ligy družstev, kdy jsme připravili show se světelnými efekty. Nasvítil se jeden roh s červeným týmem a druhý s modrým. Vypadalo to úžasně a pomohlo to atmosféře. Mám plno ohlasů od trenérů, že se sem moc těší a že bude mít MČR konečně úroveň,“ řekl trenér Libor Lipowski.

Další zprávy z regionu