Změna trenéra hned nezabrala, Třinec prohrál s Líšní a je poslední

Třinečtí fotbalisté podlehli v premiérovém utkání pod vedením trenéra Martina Zbončáka doma Líšni 0:2. Prohrou klesli v tabulce druhé ligy na poslední místo. Po šesti kolech mají na kontě jen tři body.  

Útočník Líšně Jan Silný (zcela vpravo) vstřelil úvodní gól zápasu. Foto: Petr Rubal

„V naší hře mi chyběla větší osobní odvaha, a to jsem klukům důrazně vytkl o přestávce i po zápase,“ uvedl Zbončák. „Dlouho jsme si předávali míč na půlce, spousta přihrávek směřovala zpátky a do šířky. Soupeře jsme pořádně nezaskočili nějakým překvapivým řešením situace. A ve srovnání s Líšní mi chyběl i větší důraz v soubojích, v mnoha situacích jsme se jim v tomto ohledu nevyrovnali,“ podotkl.

„Kluci vypadali celý týden v tréninku skvěle, v kabině se hecovali, ale na hřišti byli od úvodních minut zakřiknutí. Myslím si, že na ně dolehl tlak a podepsal se na výkonu.“Trenér Martin Zbončák

První gól vstřelil ve 22. minutě Silný, když v přehuštěném vápně prostřelil Hasalíka. „Do utkání jsme vstoupili špatně. Začali jsme hrát až od šedesáté minuty. Jako by si kluci řekli, že nemají v té chvíli co ztratit. Najednou dobře dostupovali soupeře a nějakým centrům, které poslali do šestnáctky, chyběl jen kousek. Škoda také byla, že těsně po inkasovaném gólu Ba nedosáhl hlavou na centr. To byla tisíciprocentní šance,“ pokračoval.

Myslí si, že jeho svěřencům svazuje nohy nepovedený start sezony. „Kluci vypadali celý týden v tréninku skvěle, v kabině se hecovali, ale na hřišti byli od úvodních minut zakřiknutí. Myslím si, že na ně dolehl tlak a podepsal se na výkonu. Je to už o hlavě, i proto jsem si přál, abychom dali první gól. Věřím, že by naše hra vypadala jinak,“ dodal kouč.

Aktivnější hosté přidali druhý gól v 70. minutě po rohu. Hlavou se trefil Kučera. Chvíli poté vystihl špatnou malou domů třinecký záložník Steinhübel, ale k zakončení se kvůli střetu gólmanem Veselým, jehož se snažil na hranici šestnáctky obejít, nedostal.

„Pustil jsem si situaci zpětně na videu a jejich brankář zastavil našeho hráče nedovoleně. Nastavil mu tělo a srazil ho k zemi. Už byl v pozici posledního, měl dostat červenou. Penalta se ale kopat neměla, zákrok se stal asi půl metru před vápnem. VAR (videoasistent rozhodčího) bohužel ve druhé lize není. Ale nestěžuju si, tohle nebyl hlavní problém. Rozhodly jiné věci, které jsem uvedl,“ řekl Zbončák.

Vhod týmu přijde i reprezentační přestávka, další druholigový zápas se odehraje až 12. září v Táborsku. Přestávku vyplní i pohárovým utkáním, tuto středu nastoupí ve druhém kole ve Vítkovicích.

Třinec – Líšeň 0:2 (0:1)
Branky: 22. Silný, 70. Kučera.
Třinec: Hasalík – Hýbl, Bedecs (59. Foltyn), Ba, Szewieczek (59. Juřena) – Steinhübel, Weber – Omasta, Buneš (82. Puchel), Kania (59. Javůrek) – Petráň. Trenér: Zbončák.

Další zprávy z regionu