Kuchaři budou grilovat před hlavní jídelnou

Hutnický den pamatuje nejen na pestrý kulturní program. Na své si v tuto sobotu v areálu Werk Areny přijdou i milovníci dobrého jídla, a to především chuťovek z grilu a lokálních specialit, mezi kterými nebude chybět vyhledávané jelito s kyselým zelím a chlebem.

Přípravě gastro nabídky na Hutnický den velí Martin Szarzec. „Letošní novinkou bude bigos, který uvaříme namísto guláše. Jinak nic měnit nebudeme, stálice jako krkovička, steak, klobása či jelita prostě chybět nemohou,“ říká kuchař. Foto: mc

Nabídku přichystá tým pracovníků Třineckých gastroslužeb, který se stará o werkové jazýčky.

„Před Hutnickým dnem posílíme směny tak, abychom byli maximálně připraveni. Vařit budeme už od pátku nepřetržitě i na noční směně. V sobotu ráno pak budeme péct čerstvé werkové koláče a rozpálíme grily. Rušno tu bude zkrátka od rána až do večera,“ říká Tereza Kantorová z Třineckých gastroslužeb.

Vše budou připravovat v hlavní kuchyni v areálu TŽ a na místo dění budou jídlo přepravovat autem. Tu správnou teplotu si pak jídlo uchová v ohřívacích jídelních vozících. „Grilovat budeme samozřejmě venku na rampě před jídelnou. Chceme, aby byl výsledek co nejlepší, proto máme přichystané klasické grily na dřevěné uhlí. Vše máme bezpečnostně zajištěné,“ upřesňuje Tereza Kantorová.

Gastro nabídku budou servírovat ve velkém pivním stanu, zaměstnanci hutě si budou moci jídlo zakoupit na zaměstnaneckou kartu, jak jsou na to zvyklí v pracovní době.

Další zprávy z regionu