3nec Gastro Show přinese i palčivě ostrou soutěž Třinecký chilliman

Vrcholem 3nec Gastro Show, která se koná už tuto sobotu před Trisií, bude soutěž v pojídání chilli, tradiční Třinecký Chilliman. Prověří soutěžící a pobaví přihlížející.

Tomáš Nový servíruje soutěžícím delikatesy s chilli. Foto: mr

„Tato soutěž je drsná, tato soutěž vás bude bolet, ale vyzkoušíte si své limity a ochutnáte nové delikatesy,“ takto stručně popisuje svou tradiční soutěž Třinecký Chilliman pořadatel Tomáš Nový. A právě ostrou soutěží zakončí 3nec Gastro Show, která se v sobotu bude konat na náměstí před Trisií. Lidé, kteří se přihlásí, postupně pojídají jídla i pijí nápoje s chilli. K dispozici mají sklenici mléka a možnost kdykoliv odstoupit. Předkládána je jim postupně například zmrzlina, limonáda, hot dog s chilli omáčkou, nevinně vypadající bonbony. V závěru se dostává i na omáčku Satanova pomsta a další opravdu pálivá dochucovadla. „Znám borce, kteří na soutěž trénují. Každý den se připravují, a pak do toho jdou,“ usmál se Tomáš Nový. Pro výherce jsou letos připraveny hodnotné ceny. Nikdo nemusí mít obavy, přítomen je vždy zdravotník a pořadatelé si vyhrazují právo soutěžícího odmítnout, třeba, když vidí, že pozřel více alkoholu, než je zdrávo.

Lákavé papričky zalité čokoládou. Foto: mr

3nec Gastro Show je pro návštěvníky zdarma. Letos rozšiřuje nabídku pro děti, pro které je připravena jejich vlastně stage s celodenním programem. Návštěvníci ochutnají to nejlepší z gastronomie. Jsou pro ně připraveny kuchařské exhibice šéfkuchařů z celého regionu. „Můžete sledovat mistry kuchaře přímo v akci a ochutnat také exotické pokrmy, jako hlemýždě, hmyz, apod.. Dále se můžete těšit na Kusa Sushi (PL), Angel’s Steak & Pub (PL), Hospůdku u Bobra, Fita restaurant, Bar pod Kympóm, Pochutnej si!, a mnoho dalšíchMilovníci sladkého si přijdou na své ve stánku Cake Art nebo ve foodtrucku Mona’s Sweet Truck. Na náměstí toho bude připraveno samozřejmě ještě mnoho dalšího,“ přiblížil Tomáš Nový a dodal: „Přijďte se pobavit s celou rodinou. Každý si u nás přijde na své. A pokud se chcete přihlásit do soutěže Třinecký Chilliman, navštivte náš web chilliman a přihlaste se.“

Tento moučník asi pro malé děti nebude… Foto: mr
Program
9:00 – 9:30 Mňamis a zdravá snídaně
9:35 – 10:10 Hmyzí Gastronomie
10:15 – 11:00 šéfkuchař David Valíček
11:05 – 11:50 Hospůdka u bobra vaří s paní starostkou Věra Palkovská
11:55 – 12:35 Kusa Sushi roluje sushi se Šimon Hrubec (a třeba i zrovna s vámi!)
12:40 – 13:10 Karch Snail Farm šnečí gastronomie se Šimonem Hrubcem
13:15 – 13:50 Pochutnej si Bistro vaří s Petr Harazin (Nebe)
14:15 – 15:20 vystoupení kapely Nebe
15:30 – 16:15 Angel’s Steak & Pub
16:30 – 17:00 Molekulární mixologie + barmanská show 
18:30 – 19:30 Třinecký Chilliman
Třinecký hutník je hlavním mediálním partnerem 3nec Gastro Show.

 

Další zprávy z regionu