Adaptační pobyty přinesly ovoce

Utužit kolektiv, lépe se poznat, vytvořit přátelství. Přesně to mají zajistit adaptační pobyty, kterých se zúčastnili žáci Střední odborné školy Třineckých železáren. Nejenže se na nich dobře bavili, ale dozvěděli se, kdo ve skutečnosti sedí vedle nich ve školní třídě.

Prváci se díky adaptačnímu pobytu mohou lépe poznat a navázat přátelství mezi sebou. Foto: škola

Hned zkraje školního roku vyrazili postupně žáci všech šesti prvních tříd do Písečné. „Každý rok jsme jezdili na Hluchovou do Nýdku, tentokrát jsme ale udělali změnu. A nelitovali jsme. Ubytování jsme měli v penzionu U Pinkasů. Všechno tam bylo velice pěkné, a navíc venku byl přírodní bazén, který mnozí s nadšením využili,“ popisoval učitel Tomáš Sikora.

Žáci přijeli na místo vždy jako skupina lidí, kteří se navzájem neznají. Domů pak odjížděli jako tým, který je připraven společně projít všemi ročníky studia. „Bylo to tam hodně dobré. Hráli jsme hry, seznamovali jsme se. Myslím, že jsme se navzájem poznali a jsme už teď dobrá parta,“ zamyslel se Filip. Nejvíce se mu líbily právě hry a onen bazén, ve kterém strávil hodně času.

Podobně reagoval i další žák. „Bylo super, že jsme se do aktivit zapojili fakt všichni. Hry, které jsme hráli, byly udělané tak, abychom se o sobě dozvěděli spoustu věcí. Díky tomu jsme se na pobytu poznali a stali se z nás přátelé,“ zhodnotil Frydrych.

Škola pořádá tyto adaptační pobyty už několik let. Vyplácí se to, protože žáci mají pak mezi sebou lepší a přátelštější vztahy. Většinou pak chodí do školy i s daleko větší chutí.

Další zprávy z regionu