Afričané dorazili na testy. Uspějí v Třinci?

Kvarteto nadějných fotbalistů z Afriky a jeden hráč z Ukrajiny se ucházejí o místo v kádru druholigového Třince. Pokud trenéry přesvědčí, zapojí se s týmem do zimní přípravy.

Třinec hledá posily. Foto: ba

Do závěrečného týdenního tréninkového cyklu v tomto roce vstoupil fotbalový Třinec s několika novými tvářemi. Tréninkového kempu se účastní navrátilci z hostování – trojlístek obránců Matteo Burgo (Frýdek-Místek), Matěj Mieszek (Karviná) a David Zogata (Český Těšín). Všichni tři hráči by se pod Javorovým měli zapojit do zimní přípravy.

O stejnou šanci bojuje dalších šest fotbalistů. Patří mezi ně jeden hráč z Ukrajiny, ze Slovenska a kvarteto hráčů z černého kontinentu. „Dá se říct, že se jedná o hráče na každý post. Afričtí fotbalisté k nám dorazili na doporučení. Ve svých zemích nastupovali v mládežnických reprezentačních výběrech a nyní se pokoušejí prorazit v Evropě,“ sdělil generální manažer FK Třinec Petr Hrazdílek.

Potenciální posily Třince dostanou šanci předvést své umění ve dvou přípravných zápasech – ve středu od 18 hodin proti Frýdlantu a v sobotu od 10.30 hodin proti Vítkovicím.

Další zprávy z regionu