Střední zdravotnická škola Agel zahájila druhý rok

Je to přesně rok, co se brány Střední zdravotnické školy Agel v Českém Těšíně otevřely poprvé. Ti samí studenti, kteří byli u slavnostního přestřihávání pásky, zasedli do lavic letos už jako druháci.

Studenti mají výhodu, že téměř na sto procent najdou uplatnění ve svém oboru. Foto: Agel

Letos nastoupilo do školy dalších 60 spolužáků, kteří se rozhodli studovat Zdravotnické lyceum či obor Praktická sestra. První školu otevřela společnost Agel v Ostravě – Koblově v roce 2017. Rok nato vznikla střední zdravotnická škola i v Českém Těšíně, kde byla po zdravotnických oborech poptávka. Školu nyní navštěvují žáci z Těšínska, Jablunkovska, Třinecka a přilehlých obcí. „Otevření pobočky v Českém Těšíně se ukázalo jako správná volba. Máme spoustu šikovných studentů, kteří se už nyní angažují v těšínské nemocnici coby dobrovolníci na Oddělení následné péče a určitě přijdou i další projekty,“ pochvaluje si ředitel Agel Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Vladimír Janus.

Kromě výuky středoškoláků chystá škola i další projekty. Spolu s Nemocnicí Český Těšín zahájí na konci září kvalifikační akreditovaný kurz na sanitáře. Úspěšným absolventům je nemocnice následně schopna nabídnout pracovní uplatnění i vrácení poplatku za kurz.

Škola, do které chodí studenti rádi. Foto: Agel

Dalším krokem, který by škola ráda udělala, je otevření Vyšší odborné školy. „Nyní podnikáme kroky, které by měly vést k otevření vyšší odborné školy zdravotnické. Uvidíme, jak bude vše dále postupovat. Chtěli bychom totiž dát možnost nejenom našim studentům plynule navázat ve studiu, protože poptávka po nelékařských zdravotnických profesích je opravdu velká,“ dodává ředitel Vladimír Janus.  Velkou výhodou školy navíc je, že je díky zázemí skupiny Agel schopna svým absolventům garantovat pracovní uplatnění v rámci vlastních zdravotnických zařízení.

Další zprávy z regionu