Agricoop Třinec patří firmě Netis

Jednání trvala více než rok. Ale nyní už jsou podepsány smlouvy. Firma Netis koupila společnost Agricoop Třinec. Vše má posvětit březnová valná hromada.

Ilustrační foto: tm

„Netis se rozvíjí a logicky míří i do Třince. Chceme využít synergického efektu a našich dlouholetých zkušeností v zemědělství, abychom Agricoop posunuli dál. Nevěnujeme se jen zemědělství, ale máme i další aktivity, přičemž po rozšíření o Třinec bychom měli na 200 zaměstnanců,“ předeslal ředitel firmy Netis Robert Cieślar.

„Naší prioritou je výroba mléka, v současné době budeme dodávat přes 60 tisíc litrů mléka denně, a proto tuto výrobu budeme chtít udržet i v Třinci, pokud to bude z hlediska provozního i ekonomického možné. Víme, že nás čekají větší investice, ale plán je takový – během letošního roku v třinecké společnosti vše dokonale poznat a zároveň připravovat investiční záměry,“ řekl dále ředitel.

Předeslal, že se firma možná pustí i do menší výroby, protože areál v Oldřichovicích má podle něj velký potenciál. Potřebuje však investice. „Jsme si vědomi toho, že zpočátku to bude náročné, protože Třinec jel určitým směrem, my máme jinou filozofii. Jde o to najít určitý kompromis uprostřed,“ nastínil Cieślar s tím, že třinecké zaměstnance budou chtít přebírat v co nejvyšším počtu.

Upozornil, aby majitelé pozemků nedali na neověřené informace a fámy. „Chceme požádat majitele pozemků, na nichž hospodaříme, aby nepodléhali fámám, které se začaly v regionu šířit, že společnost Agricoop ukončuje svou činnost. Naopak Agricoop Třinec funguje a bude fungovat dále, ovšem pod novým vlastníkem. Všechny majitele postupně oslovíme, ale to bude nějaký čas trvat,“ uzavřel.

Další zprávy z regionu