Albrechtova střední škola slavila tři výročí v jednom

SOVA 2019, tak se jmenovaly slavnosti odborového vzdělávání Albrechtovy střední školy. S nadšením se do nich zapojili všichni včetně studentů.

Studenti slavili výročí své školy i tancem. Foto: mr

Albrechtova střední škola v Českém Těšíně měla v pátek důvod k oslavě. Pozvala vzácné hosty, aby si všichni pospolu připomenuli hned tři zajímavá výročí – 150 let tradice odborného školství, 200 let od narození knížete Albrechta, zakladatele škol a pět let moderní multioborové střední školy. „Neposledně slavíme i rekonstrukci, kterou máme zdárně za sebou,“ připomenula ředitelka školy Vanda Palowská.

Oslavy začaly tím, že si všichni přítomní prohlédli prezentaci o historii i současnosti školy. Pak překvapil samotný kníže Albrecht, který přišel zkontrolovat, zda je ve škole vše v pořádku. Učni a studenti si připravili vtipné pásmo, které představilo všechny obory, již na škole studují. Na závěr se hosté pustili do vynikajícího občerstvení, které jim připravili samozřejmě studenti, a také je po celou dobu recepce obsluhovali.

Kdo by se chtěl osobně podívat, jak škola funguje, má příležitost. Dnes se v ní koná den otevřených dveří, a to od 9 do 12 hodin. Druhý termín se koná v úterý 29. ledna od 10 do 16 hodin. V doprovodném programu čeká na návštěvníky juniorská sommelierská soutěž Těšínská karafa, soutěž Hledám práci a další prezentace všech oborů.

Další zprávy z regionu