Areál v Městském lese dostane novou elektřinu a kanalizaci

Na zatraktivnění Městského lesa se vrhne jablunkovská radnice. Práce na projektu elektroinstalace včetně rozšíření veřejného osvětlení jsou nyní v plném proudu. Pamatuje i na zapojení do městského kamerového systému.

Areál v Městském lese. Ilustrační foto: ba

„Novou elektřinu přivedeme samostatně ke každé boudě. Revize a další věci si již budou zajišťovat jednotliví nájemci. Myslíme i na akce včetně osvětlení účinkujících. Scéna potřebuje a bude mít svou samostatnou elektrickou větev, abychom tam mohli pořádat různé koncerty a vystoupení,“ řekl místostarosta Jablunkova Luboš Čmiel, podle kterého by měl projekt být hotový ještě letos a rovněž některé stavební práce by chtěli začít ve stávajícím kalendářním roce. V rozpočtu mají pro tyto účely v Jablunkově vyčleněnou částku přes jeden milion korun.

Když už se v Městském lese začnou připravovat kanály pro elektřinu, chtěli by natáhnout i vodu. „Ať nekopeme pořád dokola. Ale je nám jasné, že musíme dodržovat ochranná pásma,“ zdůraznil místostarosta, že prioritní je rozvod elektřiny, následuje veřejné osvětlení, instalace kamerového systému a poté vodovod.

Opravy se dočká i sociální zařízení, které má svou slávu již dávno za sebou. Nově vzniklé zázemí pro umělce nabídne veškerý komfort. Zde si Jablunkovští chtějí sáhnout na dotační peníze. „Areál máme v plánu využívat celoročně i pro pořádání různých koncertů a podobně. Do Městského lesa chodí na procházky všechny generace včetně maminek s kočárky. Je to příjemné místo k odpočinku a my chceme, aby mělo i dokonalé zázemí,“ vysvětlil Čmiel.

V Jablunkově mají rovněž připraven projekt na odkanalizování celého Městského lesa. „Kanalizace by byla vedena směrem ke škole. Musíme tam použít i přečerpávací stanici, která splašky dostane do již stávající gravitační kanalizace. Navíc se chce připojit pět rodinných domků, které stojí v daném místě,“ uzavřel místostarosta.

Další zprávy z regionu