Areál v Návsí se možná dočká závětrných stěn i kelímků

Obecní areál u kostela v Návsí slouží již několik let k pořádání kulturních a společenských akcí v obci. Přestože s trochou nadsázky areál ještě voní novotou, zastupitelé obce plánují jeho další zatraktivnění.

Areál bude útulnější i při nevlídném počasí. Foto: tm

Ač je část areálu zastřešena velkým dřevěným altánem, v Návsí si pohrávají s myšlenkou instalování srolovatelných fóliových bočnic, které by v případě potřeby většinu prostor uzavřely. „Jedná se například o podzimní akce, kdy v místě dosti fouká vítr,“ nastínila na zasedání zastupitelů starostka Návsí Lenka Husarová.

Bočnice jsou srolovatelné, čili během teplých letních dnů budou vytaženy, naopak, když bude potřeba za nevlídného počasí, spustí se dolů. „Něco podobného je například na horské chatě Kamenitý,“ doplnila pro ilustraci starostka.

V souvislosti se zmíněným areálem přišlo na řadu i další téma – koupě vratných kelímků, aby se po akcích nemusely odvážet pytle plné jednorázově použitých plastových kelímků. „Ideální počet by byl dva tisíce kusů, přičemž jejich pořízení by přišlo na zhruba 50 tisíc korun. V prvé řadě uděláme krok směrem k ekologii, ve druhé časem ušetříme, protože plastové kelímky musíme také nakupovat,“ uvedl místostarosta Marian Waszut.

Další zprávy z regionu