Avion prošel první opravou

Čítárna a kavárna Avion v Českém Těšíně se v letošním roce dočká několika oprav. Během jarních prázdnin v Avionu řemeslníci opravovali hlavně tapety v celém prostoru.

Interiér Avionu. Ilustrační foto: Avion

Avion funguje od roku 2010. Zub času i plná využívanost kavárny se přece jen na interiéru podepsaly. V hlavní části stačilo tapety opravit, ale v nejvíce namáhaných částech, tedy v baru a v chodbě do zimní zahrady, se vyměnily za dekorativní stěrku.

„Ta prostor rozsvítila, a navíc je i velmi odolná nejen proti otěru. Tento čas jsme využili také k celkové revizi knih. Jako čítárna Městské knihovny Český Těšín máme téměř 400 titulů ke čtení,“ pověděla vedoucí Avionu Kateřina Dědičová.

Letošní rok chystá v kavárně další práce. Měnit se budou desky stolů. Ty jsou momentálně ve výrobě. „Bude následovat dýhování zádveří a nejvíce očekávaná je pro nás velká rekonstrukce terasy. V loňském roce proběhlo výběrové řízení na dodavatele a aktuálně hledáme termín,“ pokračovala Dědičová. Dodala, že každý rok v Avionu řeší také celou řadu malých akutních oprav, kterých si ale návštěvník nevšimne.

V Avionu se snaží veškeré opravy dělat tak, aby co nejméně zasahovaly do otvírací doby. Návštěvníky sice čeká více hluku, ale zavírat kavárnu budou jen v nejnutnějších případech, kdy by byla ohrožena bezpečnost, podobně jako tomu bylo o jarních prázdninách.

Další zprávy z regionu