Až zúžení cesty přineslo dopravní kolaps

Dopravní apokalypsa, která mohla nastat po uzavření nadjezdu na Průmyslové ulici, se první dny nekonala. Výraznější problémy ale nastaly ve chvíli, kdy se do jednoho pruhu zúžila silnice pod nadjezdem. Tvoří se tam kolony a autobusy nabírají zpoždění.

Po úpravě semaforů už řidiči v kolonách nestojí až tak dlouho. Foto: mr

Uzavření nadjezdu se dotklo obyvatel Třince i těch, kteří do hutnické metropole cestují. „Rozhodně prospělo, že se nám podařilo rekonstrukci přesunout na jaro. Měli jsme více času na přípravu,“ uvedla primátorka Třince Věra Palkovská.

Po třech dnech uzávěry se sešli zástupci města, Třineckých železáren, dopravců i Policie ČR, aby vyhodnotili, jak to ve městě bez nadjezdu funguje. „Připomínek se nám sešlo velice málo. Vesměs šlo o drobnosti, které se nám podařilo vyřešit s policií. Například na jednom úseku chyběla dopravní značka. Lidé také upozorňovali, že na výjezdu z Kanadského lesa musí asistovat v dopravní špičce policisté. Bez nich by to nešlo,“ pokračovala primátorka.

Ve chvíli, kdy pronášela tato slova, ale ještě netušila, co přinese avizované zúžení silnice pod nadjezdem. Od pondělí se na místě tvoří dlouhé kolony, autobusy nabírají zpoždění a centrum Třince je úplně ucpané. Řidiči by si proto měli, pokud možno, volit jinou trasu.

Pokud mají lidé nějaké další připomínky, které se týkají dopravních omezení, mohou kontaktovat referentku magistrátu Ladu Bartošovou. „Na základě podnětů jsme například upravili signální plán semaforů, tedy nastavili co nejdelší signál zelené pro rovný směr od myší díry a okružní křižovatky,“ podotkla Lada Bartošová. Pochvalovala si také vynikající spolupráci s předsedy osadních výborů. „Jeden z nich upozornil třeba obyvatele tamní lokality, že musí odstranit kameny z okrajů cest u svých pozemků,“ chválila.

Současné dopravní omezení musí lidé přečkat do konce prázdnin. „Až se nadjezd zase otevře veřejnosti, budeme rekonstruovat ulici od neborovského kopce až po Válcovnu C. A pokud získáme dotaci, postavíme na Podlesí i chodník,“ slíbila primátorka.

Další zprávy z regionu