Bajka nelení a natáčí loutkové seriály

Přestože nehrají, na nedostatek práce si herci Loutkové scény Těšínského divadla nemohou stěžovat. Natočili loutkový seriál Velká policejní pohádka a připravují se na další. Diváci se mohou těšit na Pinocchia.

Loutková scéna Bajka natáčí Pinocchia. Foto: TD

Velkou policejní pohádku mohou děti sledovat na kanále Youtube Těšínského divadla. Napínavý detektivní příběh, v němž nejde pouze o zločin, ale také o kouzla, náklonnost a lásku režíroval herec, muzikant, režisér a pedagog DAMU Vít Brukner.

„Rozhodli jsme se, že nebudeme natáčet celé představení, ale jednotlivé scény – jako ve filmu. Měnili jsme záběry, zaměřili jsme se na detaily,“ přiblížil šéf Loutkové scény Bajka Jakub Tomoszek a dodal, že inspirací mu byl Hurvínek.

Seriál má devět dílů, každý trvá kolem deseti minut. „Velkou policejní pohádku jsme mohli odehrát za hodinu. Řekli jsme si, že loutkové divadlo je pro děti nudné, že bude lepší natočit film, což skoro nikdo nedělá. Jednotlivé díly končí vždy nějakou zápletkou,“ pokračoval Tomoszek.

Loutkoherce tvorba seriálu pro děti nadchla natolik, že nyní natáčejí Pinocchia. „Dílů bude méně, asi jen pět nebo šest. Připravujeme dvě jazykové verze, českou a polskou. Desetiminutový díl je výsledkem několikahodinové usilovné práce. Natáčíme sami, pořád se učíme. Myslím si, že to je velmi dobrá zkušenost,“ uzavřel Tomoszek.

Další zprávy z regionu