Benefiční večer patřil Sárince

Southock fest pořádaný na konci května jablunkovským Rokáčem měl největší hvězdu v sedmileté Sárince z Košařisk. Nevidomé dívence byl nejen určen výtěžek benefičního festivalu, navíc na něm sama vystoupila.

Sárinka zahrála na klávesy. Foto: pořadatelé

Dívenka zahrála na klávesy čtyři skladby. „Nejlépe se mi hrála písnička od skupiny Kryštof. Ta se také nejvíce líbila lidem, kteří mi i tleskali,“ řekla Sárinka, která připustila, že na pódiu byla nervózní. „Ale byla tam se mnou mamka, taťka zase hlídal mladšího brášku v zákulisí,“ dodala dívenka. „Kryštofy má Sárinka ráda, proto jsme pro ni připravili překvapení. Přímo od kapely jsme pro Sárinku dostali CD a tričko s podpisy, které jsme jí předali,“ prozradil Jurek Goryl z pořádajícího Rokáče. „Sárinka si vystoupení užívala. Když jsme měli v Rokáči generálku, aby si zkusila zahrát místo klavíru, na který je zvyklá, hru na klávesách, několik přítomných lidí jí zatleskalo a ona za to byla ráda,“ řekla maminka Sáry Magda Cieslarová.

Letošní rok je v Rokáči věnován právě Sárince, pro kterou zde ve spolupráci s Charitou pořádají sbírku. Součástí jsou i dvě dražby, přičemž jedna se konala právě během festivalu.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu