Beskydská lyže nekončí. Mosty ji vzaly pod svá křídla

Závody v lyžování Beskydská lyže byly roky nedílnou součástí v kalendáři akcí Sdružení obcí Jablunkovska (SOJ). Starostové SOJ zvažují podporovat namísto lyžařských závodů jinou soutěž, která by oslovila větší část dětí školou povinných.

Beskydská lyže má v regionu své jméno. Foto: archiv pořadatelů

I přesto zmíněné klání bude pokračovat. Lyžařské závody školní mládeže, které začaly psát svou historii v roce 1996, byly svého času velmi oblíbené. A pořadatel, Sdružení obcí Jablunkovska, jej i finančně značně podporoval. Ale doba se změnila a zájem škol již není takový jako na začátku.

„Sjezdové lyžování je menším sportovním odvětvím a poměrně nákladným, kterému se ne každý může věnovat. Rovněž zimní počasí, co se sněhové nadílky týče, bylo rok od roku horší,“ řekl během prosincového jednání SOJ starosta Písečné David Ćmiel. Jak předeslali i další jeho kolegové, školy se Beskydské lyže, kterou hostívá Ski areál v Mostech u Jablunkova, nechtějí účastnit i z toho důvodu, že na svazích mezi sebou soupeří děti, jež závodně lyžují s těmi, pro které je tento sport jen koníčkem. A když školák nemá šanci uspět, těžko se motivuje.

Více se dočtete ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu