Beskydské hřebenovky podpořily další horskou chatu

Podpořit pobyt rodin v přírodě, naučit je lásce k horám a pomoct horským chatám. To vše má za cíl projekt Beskydské hřebenovky.

Po cestě děti plnily úkoly. Poznávaly například horské květiny. Foto: mr (4)

Poslední akce se konala tuto sobotu na horské chatě Skalka. Lidé si mohli vybrat dvě trasy, buď šli z Mostů u Jablunkova nebo z Dolní Lomné. Po cestě na děti čekaly čtyři stanoviště, na kterých se postupně dozvídaly zajímavosti ze světa hmyzu a květin. Kdo splnil úkoly, mohl si u chaty vybrat pěknou odměnu.

Sadba bylin. Je-libo mátu, mateřídoušku, bazalku nebo levanduli?

Pořadatelé připravili zábavu i u Skalky. Děti si mohly zasadit bylinku, nechat si něco namalovat na tvář nebo poznávat byliny podle čichu.  Připraveny byly závody v běhu, pohádka pro nejmenší nebo třeba cvičení jógy. Výtěžek z dobrovolného vstupného pak získá chata Skalka.

Děti Beskydské hřebenovky evidentně baví.

Projekt Beskydské hřebenovky začal na Prašivé, v sobotu pokračoval na Skalce a 25. srpna skončí na Kamenitém. Podle slov pořadatelů bude akce příští rok pokračovat. Cílem je obohatit okolí turistických chat o stylové a naučné prvky, aby rodiny s dětmi našly na horách více zábavy a zároveň, aby byly motivovány k dalším cestám do Beskyd. Pořadatelé chtějí, aby lidé turistické chaty vnímali jako zajímavá záchytná místa pro jejich výlety a sportování. S tím souvisí i vytvoření vzdělávacího tematického programu o přírodě Beskyd a o tom, jak by se lidé měli na horách chovat.

… a příště se potkáme na Kamenitém, jo?

Další zprávy z regionu