Beskydské hřebenovky pokračují, cíl zůstává stejný

Pobyt na horách, zábavný program pro celé rodiny i podpora horských chat. Toto všechno má za cíl už druhý ročník akce Beskydské hřebenovky. Jako první se půjde na Prašivou.

První letošní Beskydské hřebenovky se budou konat na Prašivé. Foto: mr

V sobotu 22. června v čase od 9 do 15 hodin se bude konat už druhý ročník akce Beskydské hřebenovky. Cílem je horská chata Na Prašivé. Cestou nahoru děti i rodiče čekají stanoviště se zábavnými úkoly. Pořadatelé připravují u chaty spoustu zábavy i hravé závody. Vstupné je dobrovolné. Výtěžek půjde na dokončení dětského hřiště na Prašivé. Projekt bude pokračovat 20. července výstupem a programem na Chatě Skalka a 17. srpna na Chatě Kamenitý. 21. září se pak půjde i k Roubence na Ondřejníčku.

Všechny výstupy mají jedno společné. Obohatit okolí turistických chat o stylové a naučné prvky, aby rodiny s dětmi našly na horách více zábavy a zároveň, aby byly motivovány k dalším cestám do Beskyd. Pořadatelé si také kladou za cíl, aby lidé turistické chaty vnímali jako zajímavá záchytná místa pro jejich výlety a sportování. S tím souvisí i vytvoření vzdělávacího tematického programu o přírodě Beskyd a o tom, jak by se lidé měli na horách chovat.

PROGRAM:
Mezi 9 a 11.30 hodin výstupní vzdělávací lesní procházka s ručně malovanou kartičkou.
Trasa 1: z Vyšních Lhot od „rybárny“ po žluté turistické značce.
Trasa 2: z Dobratic od „Kohutky“ po červené turistické značce.

Od 11 do 12 hodin – vystoupení Martina Šafaříka (finalista SuperStar).
Od 11 do 15 hodin –  lanové aktivity s Royal Rangers.
Od 12 do 13 hodin – stylové focení s Helen.
Od 12.30 do 13 hodin – tanečky s Terezkou a Michalem.
Od 13 do 13.45 hodin – divadélko Jednadvě s pohádkou Kašpárek a modrá perla.
Od 13.45 do 14 hodin –  tanečky s Terezkou a Michalem.

V průběhu celého dne na návštěvníky čeká výroba svého vlastního hudebního nástroje (dešťové hole), tematické malování na obličej a opékání špekáčků.

Další zprávy z regionu