Beskydský dogmaraton hostí Guty

Beskydský dogmaraton letos zaznamená druhý ročník. Jedná se o závod dvojic, které tvoří běžec a jeho pes. Poběží se 12. září. Rovněž letošní ročník dogmaratonu je zařazen do seriálu mistrovství České republiky v tomto sportovním odvětví.

Loňský závod v dogmaratonu. Foto: archiv pořadatele

„Start a cíl bude v areálu PZKO v třineckých Gutech,“ řekl za pořadatele Michael Tomanek a upřesnil, že připraven je pro závodníky i návštěvníky doprovodný program. O jeho zahájení se v 15 hodin postará kapela Ja-Kubka. Od 16 hodin se uskuteční vyhlášení výsledků včetně tomboly. Následně si přijdou na své příznivci jablunkovské kapely Blaf, která začne hrát úderem 19. hodiny. Vše ukončí vystoupení formace Supertesla. „Veškeré informace lze získat na našich internetových stránkách, Facebooku a Instagramu,“ doporučil Tomanek s tím, že vstup pro návštěvníky je zdarma.

K samotným závodům, které odstartují v 7 a v 8 hodin. Pořadatelé připravili dvě trasy. Při dogmaratonu na závodníky čeká 42 kilometrů s převýšením 1900 metrů. V kategorii short se poběží 25 kilometrů s převýšením 1200 metrů. Novinkou proti loňsku je, že letos nebude čas měřen ručně, ale za pomoci profesionální čipové časomíry. Závodníci dále obdrží SMS se svým časem ihned po doběhu a oficiální e-mail, kde bude přesný čas na trati. „Nejde jen o závodění, ale také o to projít se hezkou přírodou, prohloubit se psem svůj vztah na delší trati a překonat sám sebe,“ uzavřel Tomanek.

Další zprávy z regionu