Beskydský dogmaraton spustil registraci

Beskydský dogmaraton letos zaznamená druhý ročník. Jedná se o závod dvojic, které tvoří běžec a jeho pes. Poběží se 12. září, ale zájemci se mohou hlásit již nyní.

Loňský závod v dogmaratonu. Foto: archiv pořadatele

Rovněž letošní ročník dogmaratonu je zařazen do seriálu mistrovství České republiky v tomto sportovním odvětví. „Registrace jsou spuštěny na internetových stránkách dogmaratonu, uzávěrka je 15. srpna. Start a cíl závodu bude v areálu PZKO v třineckých Gutech,“ řekl za pořadatele Michael Tomanek. Zároveň dodal, že nejlevnější startovné lze „pořídit“ do 31. května. Dále je startovné odstupňováno.

„Oproti loňsku závodníci v ceně startovného získávají i možnost masáže po závodě zdarma. Další novinkou je, že letos nebude čas měřen ručně, ale za pomoci profesionální čipové časomíry. Závodníci dále obdrží SMS se svým časem ihned po doběhu a oficiální e-mail, kde bude přesný čas na trati,“ upřesnil Tomanek, podle kterého lze bližší informace lze získat při registraci.

Pořadatelé připravili dvě trasy. Při dogmaratonu na závodníky čeká 42 kilometrů s převýšením 1900 metrů. V kategorii short se poběží 25 kilometrů s převýšením 1200 metrů. Podle Tomanka nejde jen o závodění, ale také o to projít se hezkou přírodou, prohloubit se psem svůj vztah na delší trati a překonat sám sebe. „V cíli nejen závodníky čeká zajímavý kulturní program včetně občerstvení. Veškeré informace lze získat na našich internetových stránkách, Facebooku a Instagramu,“ uzavřel Tomanek.

Další zprávy z regionu