Blesk zranil v Třinci skupinu dětí

Během dnešního odpoledne se pod stromy na okraji lesa na Kanadě ukryla před bouřkou skupina chlapců. Do místa záhy udeřil blesk a dva z nich zranil. Na místo tak vyrazily jednotky zdravotníku a jednoho ze zasažených transportovali vrtulníkem do Ostravy.

Blesk v Třinci zranil dva nezletilé kluky. Ilustrační foto: Designed by Freepik

Skupinu tří chlapců ve věku kolem 13 let během pátečního odpoledne překvapila bouře. Ukryli se proto na okraji lesa v Třinci na Kanadě pod jeden ze stromů, což se jim ale vymstilo. „Do míst udeřil blesk a zasáhl i kluky, kteří se v místech schovávali,“ řekl policejní mluvčí Richard Palát.

Na místo proto následně vyrazily jednotky záchranářů. „Po příjezdu jsme přistoupili k ošetření dvou zraněných dětí. Mladší z nich byl v bezvědomí, po chvíli se však probral a se zdravotníky komunikoval. Ti jej uspali a s popáleninami transportovali vrtulníkem do fakultní nemocnice v Ostravě,“ upřesnil mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl s tím, že byl třináctiletý pacient po úderu blesku v ohrožení života. „Po ošetření je už jeho stav stabilizovaný a bez poruch srdečního rytmu,“ dodal.

Druhý ze zasažených, čtrnáctiletý hoch, utrpěl podle zdravotníku menší zranění na dolní části končetiny. „U staršího pacienta se jednalo o středně těžké nebo vážné zranění. Zdravotnická záchranná služba jej proto převezla do třinecké nemocnice,“ uzavřel Humpl.

Další zprávy z regionu