Velikonoční výstavy jsou tady, první pořádají naši senioři

Klub důchodců Třineckých železáren pořádá dnes, tedy v pátek 23. října, Velikonoční výstavu. Začala v osm hodin na Folvarku a potrvá do 17 hodin, ale již po dvanácté hodině byla většina věcí vyprodaná. 

Na výstavě je k vidění spousta krásných velikonočních dekorací. Foto: Pavla Mročková

Kdo chce přijít na Velikonoční výstavu klubu důchodců, udělá dobře, když si přivstane. Už od zahájení totiž proudily do výstavních prostor klubu davy návštěvníků. Prohlížely si krásné výtvory seniorek a také si pochutnávaly na rozmanitých zákuscích a koláčích. Kdo chtěl, mohl zůstat i na výtečný oběd. „Společnými silami jsme letos upekly 320 zákusků, 21 plechů koláčů a uvařily na 160 obědů. Podávalo se jelítko se zelím a chlebem a vepřové závitky s bramborami. Nyní jsou dvě hodiny a už nemáme nic, je vyprodáno,“ říká s úsměvem spolupořadatelka Marie Stonawská.

Malovaná vajíčka vyrazila svou krásou mnohým dech. Foto: Pavla Mročková

Na akci se podíleli mnoho členů klubu. Především ženy tvořily nádherné vajíčka, různé dekorace, pekly a zdobily perníčky, vyšívaly a šily. Velkou práci dalo závěrečné aranžmá a pak samozřejmě příprava jídel. „To víte, ve středu před výstavou pečeme zákusky, ve čtvrtek koláče a nakonec chystáme obědy. Je toho strašně moc, ale děláme to moc rády,“ připojila se Helena Heczková. Odměnou jsou jim spokojení návštěvníci. Dorazilo jich více než 200 a nejen, že si nakoupili, ale popovídali si, pochutnali a v klidu poseděli. „Chodí k nám i lidé z okolí, nejen tedy důchodci a bývalí zaměstnanci železáren. Potkávají se zde přátelé, bývalí kolegové, je to zkrátka moc pěkné,“ pokračovala Helena Heczková. Jak dále řekla, výtěžek akce půjde na činnost klubu důchodců a částečně se uhradí i dva zájezdy, které si dopřejí senioři za odměnu.

Klub důchodců Třineckých železáren pořádá velikonoční i vánoční výstavy pravidelně každý rok. Letos ještě plánuje akci na Den matek, Zahrádkářskou výstavu a pak již zmiňovanou vánoční.

Další zprávy z regionu