Bude v Třinci Rákosníčkovo hřiště? Pomohou vaše hlasy

Jedno z atraktivních dětských hřišť, která od roku 2012 buduje po Česku společnost Lidl, by mohlo vyrůst také v Třinci. Potřebuje k tomu ale hlasy veřejnosti.

Český Těšín může získat jedno z posledních deseti Rákosníčkových hřišť. Ilustrační foto

Třinec soutěží v kategorii, v níž vyhrávají dvě města, která se umístí na vítězných pozicích a získají největší podporu hlasujících.

„V minulém roce jsme skončili na 4. místě, tak s tím pojďme něco udělat a pokusme se dostat výš. Jako vhodné místo, kde by mohlo Rákosníčkovo hřiště vyrůst v případě vítězství, jsme vytipovali volnou plochu mezi Revoluční a Erbenovou ulicí,“ uvedl místostarosta Třince Radim Kozlovský.

Hlasování probíhá na webových stránkách projektu Rákosníčkovo hřiště i na Facebooku společnosti Lidl, a to už jen do konce února. Každý hlasující může denně odevzdat dva platné hlasy a navíc se může zapojit i do soutěže o ceny.
Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka, kterých už společnost Lidl vybudovala na území Česka bezmála osmdesát, nabízí ratolestem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, domeček, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí ani kolotoč a různé druhy houpaček.

Další zprávy z regionu