Budou opravovat silnice

K nejhorším silnicím v Jablunkově, co se jejich stavu týče, patří Školní, Zahradní, Polní, Za učilištěm a částečně Sadová. Vedení města se sešlo s tamními obyvateli, aby se dohodli na postupu oprav.

Ilustrační foto: tm

Asi 50 místních obyvatel se shodlo na tom, že na silnicích nepotřebují parkovací místa, protože mohou své vozy odstavit na zahrádkách u domů. „Tím pádem zůstanou komunikace průjezdné z obou stran a plánované jednosměrky nemusíme zatím řešit,“ konstatoval starosta Jablunkova Jiří Hamrozi, podle kterého má město v tomto ohledu i omezený rozpočet.

Aby se mohlo opravovat co nejdříve, nebude se po souhlasu s obyvateli přikračovat k žádným novinkám. „Opravíme obrubníky v nehorším stavu, vyasfaltujeme chodníky a následně i vozovky. Když vše dobře půjde, v září bychom mohli začít práce a za tři měsíce může být hotovo,“ předeslal starosta.

V rozpočtu je na tuto rekonstrukci vyčleněno 7 milionů korun, ale kvůli růstu cen budou Jablunkovští zřejmě muset tuto částku navýšit. „Čekáme i na dotační peníze, pokud se podaří,“ doplnil Hamrozi.

Silnice jsou ve špatném stavu kvůli neustálým opravám inženýrských sítí, které už končí, poslední práce proběhly letos na Školní ulici. „Akorát nebudeme opravovat silnici u budovy Zahrádkáře, kde je odlehčovací komora SmVaKu pro přívalové deště. Ta se bude rekonstruovat v příštím roce,“ uzavřel starosta.

Další zprávy z regionu