Budova je pod střechou

Na plné obrátky běží kompletní rekonstrukce polyfunkčního objektu v centru Písku, který dříve obec získala do svého vlastnictví. Budova už je pod střechou, v zimním období se řemeslníci pustí do práce uvnitř.

V zimě budou řemeslníci pracovat uvnitř. Foto: ba

Dříve se v objektu nacházel obchod s potravinami, květinka a dva byty – jeden byl funkční a druhý již byl vybydlený.

„Jelikož se jednalo prakticky o jediný obchod s potravinami v obci, místní se často dotazují, zda bude pokračovat. Obě provozovny chceme pro naše občany zachovat,“ zdůraznila starostka Písku Věra Szkanderová. Budou fungovat v přízemí, v prvním a ve druhém patře vznikne šest obecních bytů, čtyři o dispozicích 3+kk a dva byty o dispozicích 2+kk.

Stavební práce jdou podle plánu, objekt už je pod střechou. „Injektáž a sanace zdiva v suterénu budovy je dokončena. Ve druhém nadzemním podlaží došlo k větším dispozičním úpravám zahrnujícím bourání a vyzdívky nových konstrukcí. Podkroví včetně nosné stropní konstrukce bylo odstraněno. Je vybudován nový strop nad druhým podlažím, jsou vyzděny nové obvodové a vnitřní zdi a vytvořena nová dřevěná střešní konstrukce. Teď přijde řada na pokládku střešní krytiny, aby v zimních měsících bylo možné pracovat uvnitř budovy. Budou následovat rozvody inženýrských sítí, omítky, obklady a podlahy,“ pokračovala Szkanderová.

Dodala, že polyfunkční dům by se měl vizuálně podobat sousední mateřské škole. Celá investice by měla pohltit zhruba 30 milionů korun.

Další zprávy z regionu