Buldočci se seběhli do Jablunkova

V parku za jablunkovskou radnicí a na Výletišti v Písečné se to jen hemžilo roztomilými pejsky. Bylo jich takřka sto. Konal se zde pátý Sraz francouzských buldočků na drsném východě v Jablunkově.

Iniciátorkou jablunkovských setkání je Jana Foltová. Foto: ba

Majitele buldočků si dali dostaveníčko v parku Antonína Szpyrce za jablunkovskou radnicí, odkud vyrazili pěšky do Písečné. Na místním výletišti strávili se svými mazlíčky příjemné odpoledne.

„Jsme z Opavy, přijelo nás asi deset. Na srazy francouzských buldočků jezdíváme pravidelně. Tenhle je nejlepší ze všech. Občerstvení, soutěže, dobrá organizace a především výborné místo, kde se nemusíme bát pustit své pejsky na volno,“ řekla Lenka z Opavy. Dorazili i lidé z dalších měst a také ze Slovenska a Polska.

Organizátorkou Srazu francouzských buldočků na drsném východě je Jana Foltová z Jablunkova. Je majitelkou dvou čtyřnohých mazlíčků z tohoto plemene – jedenáctileté Barunky a Norrise, který má teprve tři měsíce. „Letos mi jeden pejsek zemřel. Jelikož Barunka už je starší a já nedovedu žít bez psa, pořídila jsem si nového,“ vysvětlila.

Na srazy francouzských buldočků Jana Foltová jezdívala s manželem, který před pěti lety zemřel. „Nepovažuji se za dobrého řidiče, a tak jsem si řekla, že když nemůžu já jet za ostatními majiteli buldočků, tak ať oni přijedou za mnou,“ zdůvodnila Jana Foltová, která se před léty angažovala v boji proti množírnám psů.

Výtěžek z akce putuje na konto Spolku pro ochranu koček a psů Jablunkovsko, který se na organizaci srazu buldočků podílí. „Jelikož pořádám i bleší trh v Jablunkově, plyšáky, které nám zůstanou, bereme sem na sraz. Pejskaři si je mohou za dobrovolnou částku vzít jako hračku pro svého psího mazlíčka. Pro pejsky pořádáme i různé soutěže, užíváme si odpoledne plné zábavy a dobré nálady,“ dodala Jana Foltová.

Další zprávy z regionu