Bystřice opravila vytíženou silnici

Kilometrový úsek místní komunikace v Bystřici, od železničního přejezdu na Císařské po křižovatku na Škubni, je opraven. Zdejší silnice je vytížena zejména těžkou nákladní dopravou.

Opravený kilometrový úsek silnice ještě voní novotou. Foto: tm

„V daném úseku se nachází průmyslová zóna, ve které sídlí tři největší bystřické firmy. Je zde velký provoz nákladní techniky, silnice dostává pořádně zabrat,“ řekl starosta Bystřice Roman Wróbel, který upřesnil, že úsek od Škubni po začátek průmyslové zóny byl ještě jakž takž. Ale z druhé strany, kde jezdí těžká technika, byly na silnici výtluky, vyjeté koleje. Jednoduše řečeno, stav byl neúnosný.

„Příběh opravy této silnice trvá dva roky, kdy ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo dotační titul pro obce velikosti Bystřice. Byl tam obrovský převis poptávky nad nabídkou, ale my jsme byli úspěšní s žádostí o opravu místní komunikace. To je podstatná informace, ač je na silnici velký provoz, jedná se o místní komunikaci, o kterou se stará obec,“ zdůraznil starosta. Letos v létě se silnice dočkala opravy. Celkové náklady byly bezmála 3 miliony korun. Dotace činí 60 procent.

Další zprávy z regionu