Bystřické zraky se upírají do Bratislavy

Okolí bystřického vlakového nádraží je vstupní bránou do obce pro mnoho turistů. Vedení Bystřice sází na to, aby první dojem byl co nejlepší – postavili zde spojovací chodník s centrem obce, parkovací plochy přímo u nádraží, novotou ještě voní muzeum a informační centrum.

Přednádražní prostor v Bystřici se dočká další proměny. Foto: tm

Na řadě je další krok. „V příštím roce chceme dát do pořádku celkový vzhled místa a dokončit celkovou revitalizaci této části obce, to znamená opravit vozovku, postavit nové autobusové zálivy, chodníky pro pěší, upravit točnu autobusů a osadit mobiliář, “ prozradil starosta Bystřice Roman Wróbel a dodal, že samozřejmostí bude vysázení zeleně.  „V dané chvíli jsme ve finále s projektovou dokumentací,“ dodal starosta.

Na Bystřické se navíc usmálo i štěstí. „Naskytla se nám možnost jít do tohoto projektu v rámci operačního programu Interreg – a to se slovenským partnerem, kterým jsme byli osloveni,“ upřesnil Wróbel. „Zevrubně jsme si prošli příručku pro poskytování financí z tohoto programu, prodiskutovali jsme i projektový záměr na žilinském krajském úřadě a výsledek? Začínáme docházet ke shodě,“ řekl starosta, podle kterého celkové náklady budou činit kolem 8 milionů korun, dotace by mohla pokrýt 85 procent uznatelných nákladů. Jaký je další scénář? Starosta ve středa 24. dubna absolvuje jednání v Bratislavě na tamním ministerstvu pro místní rozvoj.

Více přineseme ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu