Čekání na autobus v obci Řeka bude brzy příjemnější

Staré plechové autobusové zastávky již brzy zmizí z obce Řeka. Lidé se tak mohou těšit na příjemnější čekání, než jim přijede jejich spoj.

Staré plechové zastávky již brzy zmizí. Foto: mr

Pokud procházíte obcí Řeka, možná vás zarazí, že jsou tam stále staré plechové autobusové zastávky, které znáte ze svého dětství. To se ale má brzy změnit. „Podařilo se nám získat dotaci od kraje ve výši 270 tisíc korun. Náklady se budou pohybovat kolem 450 tisíc. Na posledním zasedání zastupitelů jsme dotaci jednohlasně schválili,“ potvrdil starosta Řeky Tomáš Tomeczek.

Staré oplechované zastávky, pocházející ještě z dob minulého režimu, nahradí dřevěné a stylové. Celkem jich bude v obci pět. „V současné době zjišťujeme dodavatele. Chceme oslovit stolaře, aby nám zastávky udělali dle našich představ. Nějaké typizované nechceme,“ pokračoval starosta. Osobně by se mu líbily zastávky dřevěné se sedlovou střechou, částečně i prosklené, aby bylo vidět, že tam jsou lidé. „Pokud to půjde dobře, začátkem května vyhlásíme výběrové řízení a o prázdninách bychom mohli stavět. Výběrové řízení budeme vyhlašovat i na rekonstrukci parkoviště, jehož součástí má být i nová zastávka. Takže by obě stavby mohly časově přesně zapadnout do sebe,“ dodal optimisticky Tomáš Tomeczek.

Další zprávy z regionu