Cena vodného vyvolala bouři nevole

Doslova šok čekal obyvatele Bocanovic z lokality za železniční tratí. Když jim koncem ledna přišla složenka za vodné, se zděšením zjistili, že z původních 7 korun jim cena vzrostla na 47 korun. Vedení obce přislíbilo, že obrovské zvýšení záloh bude řešit.

Dolní Lomná zvedla cenu vodného z 7 na 47 korun. Ilustrační foto: th

Jde o téměř 30 bytových jednotek a restauraci s ubytováním v Bocanovicích a dvou, které se už nacházejí na katastru Mostů u Jablunkova, kteří jsou napojeni na vodovodní řad Dolní Lomné.

„Nikdo o ničem nevěděl, sousedé si navzájem volali. Fakturu jsme dostali koncem ledna, za vodu jsme nově zaplatili přes šest tisíc korun. Byl to pro nás šok. Nic jsme netušili, takový přístup se nám nelíbí. Byla to podpásovka,“ zlobila se jedna z občanek této části Bocanovic, která si nepřála být jmenována.

Zastupitelé Dolní Lomné schválili navýšení vodného z původních 7 na 47 korun v červnu 2020. Důvodem je podle starostky Dolní Lomné Renaty Pavlínové nedostatek vody. Navíc začali řešit problém Bocanovic, protože nechtěli vypovědět smlouvy o dodávkách pitné vody.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu