Centrum Komorní Lhotky ucpávají auta turistů

Malebná podhorská vesnice Komorní Lhotka se těší značnému zájmu turistů, nicméně přináší to starosti. Horký je problém s parkováním, kvůli němuž se množí stížnosti místních. Zastupitelé tak na únorovém zasedání diskutovali, jak letitou a stále akutnější bolest vyřešit.

Centrum obce. Ilustrační foto: AB

„Turisté, kteří sem přijedou na jeden den, často parkují na náměstí, čímž komplikuji dopravní situaci. Například v jednosměrce kolem parčíku parkují po obou stranách komunikace, takže tam už mnohdy neprojede ani osobní auto, natož hasiči či sanitka, pokud by se něco stalo,“ přiblížil starosta Miloslav Hampel a doplnil, že na náměstí je několik prodejen a místní lidé, kteří si přijedou nakoupit, pak nemají kde svá auta odstavit.

Po levé straně jednosměrné komunikace kolem parčíku nebude povoleno stání vůbec. Bude tam na vozovce vodorovné dopravní značení ­– podélná souvislá čára, zakazující zastavení, zvýrazní to svislá dopravní značka Zákaz zastavení. „To lze udělat hned, jak sleze sníh, na toto již máme povolení příslušných orgánů,“ nastínil starosta. Další řešení už bude vyžadovat více času.

Po pravé straně jednosměrky chce obec nechat vyznačit parkovací místa. Jak řekl starosta Hampel, nyní  se zpracovává projekt, následně to bude projednáno s orgány, jejichž souhlas obec potřebuje k realizaci dopravního značení.

Zároveň obec zřídí dvě záchytná parkoviště, na která budou návštěvníci Komorní Lhotky navádění dopravním značením.

Kde budou moci turisté svá auta odstavit, se dočtete ve středu v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu