Centrum potřebuje finanční injekce

Sportcentrum (SC) ve Smilovicích je bezesporu chloubou obce. Na druhou stranu je složité takový komplex držet při životě. Jak zaznělo na březnovém jednání zdejších zastupitelů, bez finanční pomoci nad ním může viset i hrozba zavření.

Sportcentrum bývá cílem nejen místních obyvatel. Foto: tm

Debatu vyvolala žádost zapsaného spolku SC o finanční příspěvek pro letošní rok ve výši 350 tisíc korun. Představitelům obce je z jedné strany jasné, že nejen lidé, kteří se do jejich obce stěhují, berou SC jako určité plus – jedná se o možnost sportovního vyžití, k dispozici je i bowling či restaurace.

Ovšem zastupitelé také berou v potaz, že obecní rozpočet není nafukovací a finance například putují do přístavby školy s tělocvičnou, která navíc bude k dispozici od října letošního roku. Tím školáci naleznou zázemí v ní, náhradou za SC. „Myslím si, že v dané situaci bude stačit dát padesát procent požadované částky,“ zamyslel se zastupitel Martin Lukánek a dodal, že ideální by bylo uspořádat setkání s vedením centra, na kterém by se vše ohledně jeho fungování probralo. „Pokud dáme SC menší částku, než se kterou v rozpočtu počítají, můžeme přiblížit konec jeho fungování. Již nyní v SC shánějí dotační peníze z dalších zdrojů, aby udrželi jeho chod. Vzhledem k tomu, že ve hře je i čas, navrhuji dát SC celou požadovanou sumu a na následné schůzce probrat spolupráci do dalších let,“ řekl místostarosta Smilovic Jindřich Mackowski.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

 

Další zprávy z regionu