Cenu získala učitelka ze zdravotnické školy

Město Český Těšín ocenilo pedagogické pracovníky škol a školských zařízení na svém území. Stalo se tak u příležitosti Dne učitelů. Mezi vyznamenanými pedagogy je i učitelka Jana Feberová. Mezi žáky je velmi oblíbená, říkají o ní, že je přísná, ale přitom lidská a milá.

Oceněná učitelka Jana Feberová (vpravo) a její manžel spolu se zástupkyní ředitele Karin Delongovou a jejím manželem. Foto: Agel

Jana Feberová učí studenty matematiku a chemii na Agel Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Českém Těšíně od jejího samého počátku, tedy od roku 2018. Stála tehdy u založení a rozvoje školy. Přesto není ve školství žádným nováčkem, jelikož její pedagogická praxe činí 36 let.

Jana Feberová zažila milé překvapení, když obdržela pozvánku na slavnostní ocenění. O své nominaci neměla do poslední chvíle nejmenší tušení.

„Když stavíte dům a umíte to, stojí za vámi zeď. Když pečete chleba a umíte to, máte před sebou voňavý pecen, a ještě se do okolí line známá vůně. Zkrátka, když něco děláte rádi a s vervou, většinou za sebou vidíte vykonané dílo a máte jistotu, že to děláte dobře. Ale když vzděláváte a vychováváte, tak informaci o tom, že jste to zvládli dobře, dostanete později nebo pozdě. Nebo se to vůbec nedozvíte,“ poznamenala učitelka.

Jak dále řekla, přesto do toho učitel jde zas a znova, protože ví, že to stojí za to. „O to více vás pak potěší, že si vaší práce někdo všímá, váží si ji a cení. A já tímto děkuji paní zástupkyni ředitele Delongové za kladné ohodnocení mé pedagogické práce, za zpětnou vazbu, které se mi dostalo. Jen bych chtěla připomenout, že dobré výsledky jednoho pedagoga jsou vždy tak trochu společným dílem celého sboru. Bez dobré práce kolegů pedagogů by dílo jednoho neznamenalo nic,“ připomenula Jana Feberová.

„Velmi si vážím kvalitních a vlídných pedagogů, kteří nám pomáhají v naší mladé škole vychovávat novou generaci zdravotníku a budovat kvalitní platformu, kterou žáci rádi navštěvují a doporučují naši školu svým kamarádům či rodinným příslušníkům. Děkuji městu, že tuto akci organizuje a společně s námi dokáže ocenit tuto nepostradatelnou a nelehkou profesi, která je potřebná pro naši společnost,“ konstatovala na závěr zástupkyně ředitele školy Karin Delongová.

Další zprávy z regionu