Cesta na Podlesí se dočká zbrusu nového koberce

Celou zimu museli řidiči snášet horší povrch silnice na Podlesí. Chyběla finální asfaltová vrstva a mnozí jezdili pouze jedním pruhem, který byl o poznání sjízdnější než ten druhý. V pondělí se rozjely práce, které ale potrvají déle, než město počítalo.

Práce na silnici už začaly v pondělí. Řidiče pozdrží semafor. Foto: mr

Silnice na Podlesí měla být hotová už loni na podzim. Práce silničářů ale přerušila zima. S finální pokládkou asfaltu chtělo město začít zjara, ale po zimních měsících se ukázalo, že asfaltový beton je na krajnici v délce asi 250 metrů narušen.

„Po odstranění asfaltového betonu jsme na dvou místech ověřovali únosnost konstrukce a výsledky se ukázaly jako nevyhovující. Důvodem rozpadu stávající krajnice je pravděpodobně to, že se zvýšila dopravní zátěž na druhé straně komunikace, na kterou není krajnice navržena. K přesunutí zátěže došlo kvůli výstavbě nového chodníku,“ vysvětlila vedoucí odboru investic třineckého magistrátu Alexandra Lipowská s tím, že z těchto důvodů je nutné provést sanaci podloží pod krajnicí v místě rozpadu.

Práce na této komunikaci si vyžádají dvoutýdenní omezení v dopravě. Řidiči musejí počítat s částečnou uzavírkou v délce 590 metrů, a to v úseku od místní komunikace vedoucí k západní bráně TŽ u čp. 545, až po vjezd na parkoviště Nemocnice Podlesí. Provoz budou řídit semafory.

V pondělí také začaly opravy povrchů ulice Staroměstské a část Havlíčkovy. Pro dopravu jsou zcela uzavřeny.

Další zprávy z regionu