Charita hledá tři krále pro koledování

Pomalu ale jistě se blíží tradiční Tříkrálová sbírka. Po letech, kdy byla akce ve stínu protiepidemických opatření, se koledníci naplno vrátí do ulic a zamíří ke dveřím místních domácností.

Tři králové opět vyrazí do domácností. Průvod ale v Třince tentokrát nebude. Foto: archiv

„Oslovujeme vedoucí kolednických skupinek z minulých let, připravujeme pokladničky, cukříky, tašky pro koledníky tak, aby vše proběhlo v pořádku,“ popsala koordinátorka sbírky v Charitě Třinec Kateřina Rusnoková. Dodala, že opět bude více možností, jak se do sbírky zapojit.

„Mimo klasickou koledu využijeme také statické pokladničky v Třinci a obcích, kde koledujeme. Bude možnost využít platební bránu na webu Tříkrálové sbírky, stejně jako možnost bezhotovostního zaslání příspěvku přímo pro Charitu Třinec,“ upřesnila.

Koleda se sice nemění, ale některé záležitosti okolo sbírky ano. „V tomto ročníku sbírky se v Třinci neuskuteční Tříkrálový průvod. Necháme si jej až napřesrok, protože jej chceme pojmout jako trochu větší celorodinnou akci s vyžitím jak pro děti, tak dospělé, a to bychom již nestihli dostatečně připravit,“ podotkl ředitel Charity Třinec Martin Hořínek a dodal: „Změní se také poděkování pro koledníky. Mimo drobný dárek a něco na zub, co budou mít na cestu připraveno v taškách, pro ně chystáme odměnu, ale tentokráte na léto.“

Charita se také obrací na dobrovolníky, na malé i velké, kteří by se chtěli zapojit do koledování. Jsou třeba zejména pro Třinec, Nýdek, Bystřici, Vendryni, Střítež, Řeku a Smilovice. Kdo chce pomoci dobré věci, měl by se obrátit na Charitu Třinec.

Další zprávy z regionu