Chátrající schodiště u domu hrůzy nakonec nezruší

Opravit, či zatravnit? Už mnoho let je pro chodce schodiště vedoucí k takzvanému domu hrůzy uzavřené. Je ve velice špatném stavu a vedení města zvažovalo, že jej zlikviduje a místo nechá zarůst travou. Nyní se ale rozhodlo jinak.

Schody byly už dlouhou dobu nefunkční. Foto: mr

„Schody jsem využívala, když se ještě tak moc nerozpadaly. V posledních letech už to ale nebylo možné. Proto jejich rekonstrukci uvítám,“ řekla jedna z obyvatelek vysokého panelového domu. Při venčení svého pejska se dále rozpovídala. „Víte, teď v létě je to docela jedno, ale v zimě máme často před vchodem domu úplné kluziště. Budu proto ráda, když půjdu po schodech, kde se chytnu zábradlí, a ledové ploše se tak vyhnu. Je to dobrý krok,“ je spokojená žena.

Podobně reagoval i další obyvatel domu. „Samozřejmě je to dobře. Stejně by si po té ploše lidi zkracovali cestu, tak to bude aspoň bezpečnější,“ domnívá se.

Vedení Třince doporučila opravu schodů dopravní komise města. Pěší je totiž budou moci využívat poté, co začne příští rok velká rekonstrukce vedle stojícího kina Kosmos, protože část chodníku, který vede vedle, bude pro chodce uzavřena. „V případě opravy schodů nepůjde o levnou záležitost. Celkové náklady na tuto investiční akci dosáhnou částky zhruba půl milionu korun. I proto jsme uvažovali, co s nimi dál. Rekonstrukce kina nám ale dala jasnou odpověď,“ uvedla primátorka Třince Věra Palkovská.

Schody by měly být hotové nejpozději do konce roku.

Další zprávy z regionu