Chodci na Šancích se už necourají po silnici

Větší bezpečí zajišťuje chodcům v mostecké části Šance nový osvětlený chodník, který tam obec vybudovala.

Chodník začíná v lokalitě Rynštoky.

Chodník mezi autobusovými zastávkami Šance, opevnění (konečná) a Šance, kaplička, který vede po levé straně silnice ve směru k hraničnímu přechodu se Slovenskem, pěším slouží od roku 2019. Nyní využívají zhruba pětisetmetrový úsek nového chodníku, po kterém se dostanou až k autobusové zastávce Šance, škola.

Součástí nového chodníku, který končí v lokalitě Rynštroky, je rovněž kanalizace odvádějící vodu z chodníku i ze silnice. V celém úseku, od točny na Šancích až do lokality Rynštoky, chodník osvětluje 41 svítidel úsporného veřejného osvětlení.

„U školy jsme vybudovali s dotací autobusový záliv a umístili tam novou inteligentní zastávku s wifi a informačním panelem. Autobusy jedoucí na Jablunkov nyní stojí mimo silnici, takže díky tomu se v tom místě, které je navíc v zatáčce, zvýší bezpečnost pro chodce i pro řidiče,“ podotkl místostarosta Mostů u Jablunkova Martin Procházka.

Stavební ruch podél hlavní silnice na Šancích neutichl. Pokračuje výstavba chodníku vedoucího z lokality Rynštoky směrem k autobusové zastávce Na Tunelu. Práce jsou v plném proudu, měly by skončit ještě na podzim. 

Další zprávy z regionu