Chodci půjdou u točny bezpečněji

Začaly stavební práce na chodníku, který povede v zúženém místě krajské silnice na konci Písečné až k točně autobusů. Díky tomu budou mít v obci chodník podél hlavní silnice v celé její délce. Hotovo má být na konci srpna.

U točny vládne stavební ruch. Foto: tm

Ač je samotná točna už na katastru Jablunkova, Písečná projekt připravila až k tomuto místu. Jablunkov se na celé akci finančně podílí. „Stavíme chodník z betonové zámkové dlažby o délce 188 metrů a šířce 1,5 metru. Součástí stavby bude autobusová zastávka se zvýšenou nástupní hranou, která bude ze zastávkových obrubníků,“ nastínil starosta Písečné David Ćmiel. V rámci stavby bude zatrubněn otevřený silniční příkop, který nahradí dešťová kanalizace.

Při jednom kopání v obci rozšíří i vodovodní řad o 90 metrů. „Dílo dále obsahuje výstavbu nového oplocení zahrad na pozemcích zasažených stavbou,“ dodal starosta. Po dobu výstavby je v místě dopravní omezení. Jezdí se pouze v jednom pruhu, přičemž dopravu řídí semafory.

Na stavbu obec získala dotaci v rámci výzvy MAS Jablunkovsko přesahující 2,6 milionu korun. Celkové náklady přesahují 3,2 miliony korun.

 

Další zprávy z regionu