Chodník povedou až k točně autobusů

Na spadnutí je zahájení výstavby prodloužení páteřního chodníku kolem hlavní komunikace v Písečné až na točnu autobusů, která je již katastrálně v Jablunkově.

Nebezpečný úsek u autobusové točny. Foto: tm

„Ale využívají ji hodně naši občané,“ připomněl starosta Písečné David Ćmiel, podle kterého je zhruba 200metrový chodník velice potřebný, protože povede místem nepřehledné dvojité esovité zatáčky.

„Při jednom kopání prodloužíme i vodovodní řad, což nám umožní jeho následné rozšíření do tamních oblastí,“ vysvětlil starosta. V obci zároveň usilují také o rozšíření samotné silnice, která je krajská. „Pozemky pod ní jsme převedli na kraj, který připravuje studii o rozšíření asi o jeden metr. Nebude to úplně podle norem, ale více místa v úseku není. I jeden metr bude na bezpečnosti znát,“ prozradil Ćmiel.

Co se chodníku a vodovodního řadu týče, celkový rozpočet projektu je 2 917 000 korun bez DPH. Písečná získala na stavbu dotaci z MAS Jablunkovsko, která pokryje zhruba 65 procent uznatelných nákladů na stavbu chodníku. „Jablunkov přispěje poměrnou částkou, bude spolufinancovat 40 metrů chodníku na svém území. Stavět chceme začít na jaře 2022, hotovo by mělo být do konce srpna. Smlouvu o dílo máme podepsanou,“ uzavřel první muž Písečné.

Další zprávy z regionu