Chodník se po letech dočká rekonstrukce

Ve velice špatném stavu je chodník ve Stříteži, který lemuje tamní hlavní silnici. Lidé při chůzi musí překonávat nerovný povrch i díry a praskliny. Obec ale přichází s dobrou zprávou – oprava se konečně blíží.

Chodník podél hlavní silnice už není několik let v dobré kondici. Foto: mr

O rekonstrukci chodníku usiluje Střítež už několik let. Stávající dosluhuje, má asfaltový povrch, na mnoha místech je zvlněný nebo s dírami. Lidé tak mnohdy při obcházení děr vstupují až na vozovku. Nyní však mají naději, že po této zimě přijde zlepšení.

„Na zastupitelstvu jsme schválili výzvu na zhotovitele stavby, takže bychom měli mít zkraje roku vybranou firmu, která chodník opraví,“ prozradil dobrou zprávu starosta Stříteže Miroslav Jaworek. S opravami by se mělo začít v březnu. „Po novém bychom se pak měli projít v polovině letních prázdnin,“ plánuje starosta.

Obci se na náročnou rekonstrukci podařilo získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, a to ve výši 85 procent uznatelných nákladů. „Cenu samotného díla ještě neznáme, ale bude se pohybovat mezi devíti až deseti miliony korun,“ upřesnil.

Rekonstrukce se týká chodníku vedoucího od Ropičanky až po č. p. 164. Jde o celý úsek, který je nyní ve špatném stavu. Nynější asfaltový povrch nahradí zámková dlažba.

Další zprávy z regionu