Chodníky horkým tématem

Dubnové diskusní fórum v Českém Těšíně přilákalo na počátku dubna několik desítek občanů, kteří s vedením města diskutovali o tom, co je trápí. Jedním z velkých témat se staly chodníky a jejich udržování.

Chodník podél ulice Slovenské (mezi Frýdeckou a Jablunkovskou) je v mizerném stavu. Foto: fm

Úseků, o něž se přítomní otřeli, bylo více. Stěžovali si například na trasu mezi ulicemi Jablunkovskou a Frýdeckou. Podle slov místostarosty Tomáše Pavelka městský úřad o stavu tohoto úseku pro pěší ví a hodlá situaci v první fázi vyřešit levnější formou – opravením děr a později i celkovou rekonstrukcí.

Místní však vyjádřili nespokojenost také s chodníkem na ulici Odboje, což si úředníci poznamenali a vedení města slíbilo, že se na problém zaměří. Vyřešit podobné stížnosti ale není vždy jednoduché, například na připomínku chybějícího chodníku na ulici Pod Zvonek směrem na Žukov radnice zatím jednoznačnou odpověď nemá. „Tento problém nám není neznámý, ale kvůli parametrům této cesty si nedovedu představit, kde bychom tam chodník vměstnali. Stavba by vyšla na miliony korun. Vnímáme vaše nářky, ale není to tak jednoduché,“ připomněla starostka složitost diskutovaného úseku.

S námitkou na vzhled tras pro pěší se přihlásil i další Těšíňan, který město pokáral za nečistoty na chodnících. Vedení Českého Těšína však v tomto případě požádalo své obyvatele o dočasnou shovívavost, protože samospráva v minulých týdnech vyměnila firmu zajišťující úklid a ta teprve hledá optimální nastavení svých prací. Z publika pak právě na tento popud zazněl návrh, aby radnice začala zvažovat obnovení městských technických služeb.

Vedení města přišla tato schůze prospěšná a hodlá v diskusích s občany pokračovat.

Další zprávy z regionu