Cílem nové hry je seznámit i potěšit

S novinkou pro letní sezonu přišli v Bystřici. Turistická hra To Nej-Naj chce upoutat pozornost lidí nejen z Bystřice, ale i širokého okolí. Má za cíl seznámit veřejnost s fenomenálními místy Bystřice, která jsou spojena s přírodními hodnotami a jsou přírodně cenná.

Cílem je i akátové stromořadí. Foto: tm

Účastníci poznají známá i neznámá místa, záleží, jak kdo zná tuto obec. V MUZ-ICu se při přípravě hry řídili heslem, že cizí chválíme a svoje neznáme. „Hra hodlá propagovat lokální pozoruhodná místa. Zároveň chceme dostat celé rodiny do přírody,“ řekl za MUZ-IC Jan Michalik. Zúčastnit se mohou všichni a pokud se jim podaří všechna místa navštívit, čeká je cena v podobě originální čokolády vyrobené jen pro tuto akci.

Lidé předem dostanou souřadnice míst plus mapky, jak se tam mohou dostat. Jakmile na místo dorazí, vyfotografují se tam. Pořadatelé společně s místními technickými službami na daná místa rozmístili i informační cedulky, které si sami vyrobili. Po jejich absolvování soutěžící odešlou fotografie e-mailem do MUZ-ICu.

Míst je deset, ale bod osm má čtyři části – jedná se o stromy. Záleží na jednotlivci, zda zavítá k jednomu stromu, což stačí pro podmínky hry, nebo jich navštíví více.

Soutěž začala na počátku prázdnin a potrvá do konce srpna. Avšak pořadatelé se nebrání jejímu prodloužení. Podrobnosti lze získat na webových stránkách či facebooku MUZ-ICu.

Další zprávy z regionu