ČPZP přispívá svým pojištěncům na rekondiční péči

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) dlouhodobě spolupracuje se společností Třinecké železárny na zajištění a spolufinancování rekondiční preventivní zdravotní péče svých pojištěnců, kteří v huti pracují zejména na pracovištích se zvýšeným rizikem vzniku nemocí z povolání nebo poškození zdraví v souvislosti s výkonem práce, případně vysokou pracovní zátěží.

Ilustrační foto: ČPZP

V rámci léčebně rehabilitační péče nabízí 8, 10 nebo 15denní pobyty v lázeňských zařízeních. Jsou zaměřeny na léčbu dýchacích, pohybových a psychosomatických obtíží, redukci hmotnosti a předcházení chorobám z povolání. Při léčbě jsou využívány přírodní léčivé zdroje – klima, minerální voda a termální minerální voda. Letos a v příštím roce budou pobytové rekondice nabízet lázně v Jeseníku, Karviné, Luhačovicích, Bardějově Novém Smokovci a Turčianských Teplicích.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna nabízí řadu nadstandardních programů. Nejoblíbenějším a nejčerpanějším je příspěvek na jakékoli očkování nehrazené z veřejného zdravotního pojištění, a to až 1 500 Kč pro děti a až 1 000 Kč pro dospělé. Z programů pro nastávající matky a děti lze čerpat celkem až 4 500 Kč.

Dále ČPZP nabízí příspěvek až 700 Kč na pravidelnou pohybovou aktivitu, včetně plavání pro muže a ženy, a příspěvek ve výši 1 500 Kč na letní pobytové i příměstské tábory nově pro děti již od 3 let. Letos ČPZP pro děti navýšila příspěvek na rovnátka na 1 000 Kč. Z programu Organizované plavecké kurzy pro děti s příspěvkem až 1 000 Kč mohou čerpat děti až do 10 let. V nabídce je také příspěvek ve výši 500 Kč, určený pro děti od 3 let, na sportovní pohybové kroužky a členství ve sportovních oddílech. Na sportovní ochrannou přilbu pro děti pojišťovna přispívá 500 Kč.

Jednou z letošních novinek ČPZP je program motivující dospělé pojištěnce k pravidelné chůzi. Program Krok pro zdraví je dostupný v aplikaci Zdraví v mobilu a nabízí za nachozené kroky příspěvek až 1 000 Kč, který lze použít na nákup sportovních potřeb. Přes mobilní aplikaci Zdraví v mobilu lze získat i peníze na prevenci. Stačí totiž vyfotit požadované doklady podle návodu, zadat číslo svého bankovního účtu a odeslat požadavek. ČPZP ho vyřídí obvykle do tří dnů. Prostřednictvím mobilní aplikace Zdraví v mobilu lze snadno získat i důležité informace o svém zdraví. Mobilní aplikace je ke stažení zdarma na www.zdravivmobilu.cz.

Pokud chcete čerpat nabízené benefity a nejste ještě u ČPZP pojištěni, zaregistrujte se do konce března na kterékoli její pobočce nebo online na webových stránkách www.cpzp.cz.

Další zprávy z regionu