Cukrářka peče dorty, ale pěkně řádí i v ringu

Něžná dívka, nadaná cukrářka a drsná thaiboxerka. Že to moc nejde dohromady? Olga Kvaiserová z Písku vás vyvede z omylu.

Něžná cukrářka se v ringu mění v divokou zápasnici. Foto: ba

Olga Kvaiserová je čerstvou absolventkou Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně, na které úspěšně dokončila obor cukrář. „Nevím, jestli bych si ho vybrala sama, ale přemluvil mě kamarád, že bych ho mohla také zkusit. Nelituji, rozhodla jsem se správně,“ řekla s úsměvem dívka z Písku, která chce pokračovat v navazujícím studiu.

Třebaže by v budoucnu ráda pracovala v cukrárně, prozradila, že sama na sladké moc není. Raději si dopřeje například špagety s masem. Z něho pak čerpá energii pro svůj koníček, kterým je thajský box. Věnuje se mu už čtyři roky, nastupuje za tým Como-3 gym pod vedením trenéra Martina Vaňky.

„Jsem spíše takový výbušný člověk. Proto není divu, že jsem nějaký bojový sport chtěla dělat odmala. Ráda zápasím, ten adrenalin přímo miluji. Co naopak ráda nemám, je stres před zápasem, bývám hodně nervózní,“ přiznala Olga Kvaiserová a dodala, že jejím největším snem je věnovat se thajskému boxu na vrcholové úrovni.

Olga Kvaiserová startuje v kategorii do 57 kilogramů, na svém kontě má prozatím osm zápasů – devětkrát odešla jako vítězka, ve dvou případech našla přemožitelku. Letos se stala mistryní ČR v kickboxu i v thajském boxu.

Další zprávy z regionu