Cukrářka z Českého Těšína vyhrála soutěž Marlenka cup

Meruňkový desert s karamelizovanou šalvějí. Touto delikatesou se blýskla Zuzana Slížová, která tak dokázala, že nejlepší zákusky umí upéct studenti Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně.

Vítězka Zuzana Slížová přijímá zasloužené gratulace. Foto: archiv školy

Třetí ročník soutěže, kterou podporují Moravskoslezský kraj a společnost Marlenka international, opět pořádala Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola Opava. Zúčastnilo se jí 13 žáků oboru cukrář ze sedmi středních škol zřizovaných Moravskoslezským krajem. Budoucí cukráři a cukrářky soutěžili v pódiovém vystoupení, během kterého museli v časovém limitu zhotovit výrobek obsahující med a ovoce. „Já jsem svůj recept vymýšlela za pomocí své mistrové. Pracovaly jsme na tom asi měsíc a ladily ho, aby byl co nejlepší. Je super, že se to takto povedlo,“ je nadšená Zuzana Slížová, studentka druhého ročníku Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně. Jak sama říká, cukrařina ji hodně baví, takže po škole se jí chce rozhodně věnovat. „Samozřejmě nevím, kam mě vítr zavane, ale tato práce mi učarovala,“ dodala mladá cukrářka.

Meruňkový desert s karamelizovanou šalvějí. Foto: archiv školy

„Soutěžící připravili opravdu lahodné dezerty, které překvapily náročnou porotu. Ta měla těžké rozhodování, úroveň všech byla vysoká. Dokazuje to, že budoucí cukráři a cukrářky jsou opravdu šikovní. Jsem si jist, že jakmile školu dokončí, nebudou mít problém najít si práci a uplatnit se ve svém oboru. Ostatně potvrdili to i představitelé společnosti Marlenka international, která má zájem o talentované a pracovité zaměstnance a nové inspirující kolegy,“ řekl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Skvělé čtvrté místo obsadil jediný muž v soutěži, Vladislav Hojstrič ze stejné střední školy jako vítězka.

Další zprávy z regionu