Cukrárnu chtějí obnovit

Kdysi velmi oblíbená a vyhledávaná cukrárna U Tadka v Mostech u Jablunkova je nyní uzavřená. Obec, která se stala vlastníkem objektu, dělá vše pro to, aby cukrárna znovu ožila a vrátili se do ní spokojení zákazníci.

Populární cukrárna U Tadka se nachází v centru obce. Foto: ba

Cukrárnu U Tadka v centru obce vybudoval Tadeusz Krzysztof. Fungovala celkem 21 let, o podnik se starala jeho dcera. „Cukrárnu jsem vedla od 29. dubna roku 1999 do konce roku 2020,“ upřesnila Irena Hrubešová. Zdůraznila, že před vypuknutím koronaviru její podnik velmi dobře prosperoval.

„Chodívala jsem tam často s vnukem. Nabízeli výborné domácí zákusky a také chutnou kávu,“ zavzpomínala jedna z místních seniorek. „Koronavirus nebyl hlavním důvodem, proč jsem cukrárnu uzavřela. Byla to každodenní práce na téměř 24 hodin. Táhne mi už na 70 let, chtěla jsem si už konečně začít užívat zaslouženého odpočinku,“ řekla Irena Hrubešová.

Novým vlastníkem objektu, nacházejícího se v sousedství Domu PZKO, se vloni stala obec Mosty u Jablunkova, která cukrárnu od Ireny Hrubešové koupila. „Koupí budovy, která po renovaci zapadne do celkového rázu centra obce, jsme zamezili tomu, aby v ní nový majitel provozoval nežádoucí podnikatelské aktivity,“ zdůvodnil místostarosta Mostů u Jablunkova Martin Procházka.

Snahou obce je, aby v objektu znovu začala fungovat místními i turisty vyhledávaná cukrárna. „Hledáme seriózního nájemce, který bude ochoten dlouhodobě objekt užívat a provozovat v něm cukrárnu,“ dodal Martin Procházka. Cukrárna U Tadka dostane nový kabát, počítá se s její rekonstrukcí. „Doba pokročila, v současném stavu ji nový nájemce převzít nemůže,“ poznamenala Irena Hrubešová.

Další zprávy z regionu