Cyklisté se prohánějí Nad Borovím po singletrailech

Cyklisté milující jízdu v přírodě se mohou vyřádit na singletrailech v Mostech u Jablunkova. Nově zpřístupněné trasy v lokalitě Nad Borovím jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i protřelé jezdce.

Trailová trasa je vhodná jak pro začátečníky, tak pro pokročilé bikery. Foto: obec

Úzké přírodní stezky se vlní mezi stromy a zcela respektují jejich přirozené prostředí. Jezdcům nabízejí spoustu adrenalinové zábavy v podobě klopených zatáček, přírodních nerovností, skoků, pumptrackových částí a také kamenných i dřevěných prvků.

První část okruhu tvoří červený stoupající trail o celkové délce 2300 mb v nadmořské výšce 592 metrů. Ve spodní části navazuje na parkoviště a je vstupní branou do areálu.

V celé délce trailu se jeho šířka pohybuje od 0,8 až po 1,2 metru a sklon dosahuje pět až osm procent. Pevný povrch umožňuje všem věkovým skupinám pohodlnou jízdu. Celkově je technická náročnost trailu minimální, trasa je tedy vhodná jak pro začátečníky, tak pro technicky zdatnější cyklisty.

Na první stoupající úsek navazuje červený klesající trail o délce 3300 mb. Šířka tratě je převážně 1,2 metru, ale v některých úsecích, především pak v místě klopených zatáček a místech s technickými prvky, dosahuje šířka stezky až 1,5 metru. Sklon trasy se pohybuje mezi třemi až sedmi procenty. Cyklisté začínají jízdu v 710 metrech a končí v 592 metrech. Trasa využívá lesní pěšiny, které jsou technologicky upraveny pro pohodlnou jízdu na horském kole. Tento okruh se napojuje na cyklotrasu vedoucí ze Šancí do Bocanovic.

Další zprávy z regionu